Over La Concha

Hey! Ik ben Lotte, een 25-jarige kinesiste met een grote liefde voor koken en bakken. Mijn passie voor gezonde voeding en sport, vooral hardlopen - ik sta op het punt mijn derde marathon te lopen - gaat hand in hand met mijn voorliefde voor heerlijke, soms iets minder gezonde snacks. Als chocoladeliefhebber kies ik dan voor een brownie of een smeuïge chocolate chip cookie.



Mijn bakavontuur begon al op mijn twaalfde. Ik bakte van alles: cupcakes, taarten, pancakes, brownies, en kreeg al snel veel complimenten. Mensen vroegen wanneer ik iets met mijn talent voor bakken zou doen. Na jarenlang twijfelen, heb ik eindelijk de stap gezet. Ik begin met drie producten die ik zelf graag eet. Misschien volgen er in de toekomst nog meer lekkernijen.



Waarom de naam ‘La Concha’?

Eerlijk gezegd vond ik het moeilijk om een goede naam te bedenken. Ik wilde niet iets met mijn eigen naam en vond niets dat goed klonk. Afgelopen zomer beklom ik samen met mijn broer de berg ‘La Concha’ in Marbella. Ondanks het afzien vond ik de naam wel leuk klinken. Het betekent schelp in het Spaans. En wie mij goed kent, weet hoe gek ik ben op Spanje en de Spaanse taal. Een mooie bijkomstigheid dus. Grappig genoeg zei een Spaanse vrouw vroeger altijd tegen me: ‘una concha blanca por una chica blanca’ – ‘een witte schelp voor een wit meisje’ (ik had vroeger heel lichtblond haar). Het stond dus eigenlijk al in de sterren geschreven.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik!

Liefs,
Lotte

Klaar om jezelf te verwennen?